Politica de Confidentialitate

Regulamentul VandPieseAuto.com

Confidentialitatea datelor pe care ni le furnizati este foarte importanta pentru noi. Suntem transparenti si va oferim toate informatiile pentru a intelege scopul pentru care va solicitam datele, drepturile pe care le aveti si care sunt optiunile dvs. atunci cand folositi serviciile noastre. Dorim sa va asiguram de toata implicarea echipei noastre pentru imbunatatirea permanenta a protectiei datelor dvs. si pentru conformarea la legislatia in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.

1. Responsabil cu protectia datelor

Puteti contacta responsabilul VandPieseAuto.com cu protectia datelor prin e-mail la contact@vandpieseauto.com

2. Date pe care le colectam si prelucram, scopul si temeiul legal

Datele pe care le colectam si prelucram sunt urmatoarele:

 • La crearea contului de utilizator va solicitam adresa de e-mail si numele si prenumele. Ne bazam pe consimtamantul dvs. pentru furnizarea acestor date cu scopul de a crea contul de acces pe platforma noastra si de a verifica autenticitatea conturilor create, astfel incat dvs. sa puteti beneficia de serviciile noastre.
 • Dupa crearea contului, colectam si prelucram date despre activitatea utilizatorului: cumparari (intrebari la anunturi), vanzari (vanzari active, interbari noi piese, promovate). Scopul este furnizarea serviciului catre utilizator, iar temeiul legal este derularea contractului (Termeni si conditii) dintre utilizator si noi.
 • Cand semnalati o neregula o puteti face in mod anonim sau ne puteti furniza adresa de e-mail si/sau numarul de telefon. Ne bazam pe interesul legitim al operatorului pentru corectarea, cercetarea si preintampinarea neregulilor.
 • Cand doriti sa ne contactati, va punem la dispozitie un formular de contact, daca sunteti utilizator logat sau o puteti face trimitand un e-mail la adresa contact@vandpieseauto.com, daca nu aveti cont pe site-ul nostru, urmand ca echipa de suport sa raspunda in cel mai scurt timp posibil. Datele cu caracter personal pe care utilizatorul, logat sau fara cont, le dezvaluie in aceasta situatie, vor fi procesate strict in vederea oferirii de suport. Ne bazam pe consimtamantul utilizatorului pentru furnizarea datelor sale cu scopul de a ne contacta si de a raspunde solicitarilor primate.
 • Cand sunteti parte in cadrul unui contract comercial ca persoana fizica sau reprezentant/persoana de contact al unei persoane juridice va vom solicita sa ne transmiteti o copie a cartii de identitate urmand sa prelucram nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail, CNP, serie si numar de buletin. Scopul si temeiul legal este semnarea si executarea contractului.
 • Pentru a gestiona website-ul si pentru a va oferi o navigare imbunatatita, atat VandPieseAuto.com, cat si partenerii sai (retele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize) utilizeaza cookie-uri sau semnalizatoare web (imagini electronice care permit acestui website contorizarea vizitatorilor care au accesat o anumita pagina) pentru a colecta date agregate. Utilizarea de cookie-uri se face pentru a permite afisarea corecta a continutului, pentru crearea si retinerea datelor de autentificare, pentru personalizarea interfetei, imbunatatirea serviciului prin implementare si testare de solutii tehnice, oferirea de reclama si publicitate.

3. Categorii de destinatari

Putem partaja datele dvs cu:

 • Colaboratori si parteneri, in conditii contractuale foarte stricte in ceea ce priveste confidentialitatea si securitatea datelor. Astfel de categorii de destinatari pot fi: furnizori de servicii de contabilitate, asistenta juridica, banci si orice alti parteneri de afaceri, atunci cand sunt necesare pentru executarea unui contract sau cand exista un interes legitim, fara insa a afecta drepturile persoanelor vizate (utilizatori, persoane de contact parteneri etc.) si cu respectarea masurilor de securitate necesare.
 • Cand un utilizator contacteaza un vanzator, datele de contact ale acestuia vor fi accesibile vanzatorului in vederea finalizarii tranzactiei dintre parti. VandPieseAuto.com nu isi asuma raspunderea cu privire la datele cu caracter personal pe care Utilizatorul consimte sa le dezvaluie vanzatorului. In aceasta situatie, intreaga responsabilitate cu privire la datele cu caracter personal ale utilizatorului este asumata de catre vanzator.
 • Ca vanzator, atunci cand postati un anunt cu un produs sau in situatia in care un Utilizator al site-ului plaseaza o comanda de la tine sunteti de acord ca potentialul cumparator va primi datele dvs. de contact, respectiv telefonul si adresa de email, in vederea finalizarii tranzactiei dintre parti.
 • In cazul in care vom primi o solicitare din partea organelor abilitate ale statului prin care este impusa dezvaluirea unor date ale utilizatorilor, conform legii, suntem obligati sa ii dam curs.

4. Activitati publice

Activitati publice sunt orice actiuni pe care le faceti pe site, care sunt proiectate sa fie vizibile pentru alti utilizatori, inclusiv anunturi, cereri de oferte, recomandari. Orice data pe care o dezvaluiti in activitatile publice, impreuna cu numele de utilizator sau cu ID-ul dvs., sau orice imagine sau fotografie, devine publica si poate fi vizualizata, colectata si utilizata de alti utilizatori. Cand partajati sau recomandati linkuri catre continut de pe o platforma terta parte, acea actiune si orice date pe care le distribuiti vor fi acoperite de politica de confidentialitate a platformei respective.

Cand solicitati publicarea unui anunt de vanzare vor fi publice urmatoarele date: numele de utilizator (pseudonim), numarul de telefon, judetul si localitatea cu scopul de a fi contactat de catre potentialii clienti.

5. Perioada de stocare

Pastram datele dvs. atata timp cat exista o obligatie legala sau atata timp cat contul de utilizator este activ si inca o perioada de 180 de zile dupa solicitarea de dezactivare/stergere a contului, din motive care tin de interesul legitim al VandPieseAuto.com de a proteja platforma si utilizatorii de fraude, dar si pentru a raspunde unor solicitari legale din partea autoritatilor/institutiilor statului, atunci cand situatia o impune sau pentru exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

6. Conectarea cu alte site-uri web

Pe site-ul www.vandpieseauto.com puteti intalni legaturi catre alte site-uri web pentru informarea dvs. Aceste site-uri functioneaza independent de www.vandpieseauto.com si pot avea propriile notificari, declaratii sau politici de confidentialitate pe care va recomandam sa le consultati. VandPieseAuto.com nu este responsabil pentru continutul site-urilor care nu apartin sau nu sunt gestionate de www.vandpieseauto.com sau pentru utilizarea sau practicile de confidentialitate ale acelor site-uri terte.

7. Drepturile utilizatorilor

Conform prevederilor Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale, capitolul III Drepturile persoanei vizate, art. 12-22, persoanele vizate beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 • Dreptul de a fi informat: prin prezenta politica de confidentialitate, utilizatorii serviciilor www.vandpieseauto.ro sunt informati cu privire la identitatea si datele de contact ale operatorului, datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor, scopurile prelucrarii datelor personale si temeiul juridic al prelucrarii, categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal, transferul catre tari terte sau organizatii internationale, perioada de stocare a datelor, precum si drepturile pe care le au.
 • Dreptul de acces la date: utilizatorii au dreptul sa obtina din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care ii privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si informarea corespunzatoare. La cererea utilizatorilor, putem furniza o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, putem percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative. Informatiile vor fi furnizate intr-un format electronic, utilizat in mod curent. Ne rezervam dreptul de a nu raspunde solicitarilor vadit neintemeiate, excesive sau repetate.
 • Dreptul la rectificare: utilizatorul poate cere rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, respectiv completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. Acest drept poate fi exercitat in mod direct prin accesarea contului de utilizator. In cazul in care intampini dificultati, te rugam sa ne contactezi.
 • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat"): utilizatorul poate cere stergerea datelor cu caracter personal care il privesc, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; utilizatorul isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; utilizatorul se opune prelucrarii; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale;
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii: utilizatorul are dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri: utilizatorul contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor; prelucrarea este ilegala, iar utilizatorul se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar utilizatorul ni le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; utilizatorul s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
 • Dreptul la portabilitatea datelor: utilizatorul are dreptul de a primi datele cu caracter personal care il privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea operatorului caruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, in cazul in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant sau pe un contract si prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
 • Dreptul de opozitie: utilizatorul are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare.
 • Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat: utilizatorii au dreptul de a cere si de a obtine retragerea/anularea/reevaluarea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte.
 • Dreptul de a se adresa justitiei: fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere privind protectia datelor personale, utilizatori au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care le-au fost incalcate. Daca utilizatorul a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

8. Restrictii privind varsta

Pentru a folosi serviciile www.vandpieseauto.ro trebuie sa aveti minim 18 ani. Prin completarea datelor de creare a contului si prin acceptarea Termenilor si conditiilor, Utilizatorul garanteaza ca are peste 18 ani.

9. Transferul datelor in afara UE

Toate datele dvs. personale sunt stocate in Romania. Nu transferam datele dvs. catre state din afara UE sau catre organizatii internationale.